The Greenery

De ijzerloop

 

Om een bedrijf te laten draaien kan mechanisatie werk besparen. Bij MeerfruitBV proberen we zo veel mogelijk te mechaniseren.

Afwegen en registratie:

Elke werknemer heeft kaartjes met daarop een individuele streepjescode, en in elke volle bak laat een plukker zo\'n kaartje achter. De bakken met aardbeien worden op de weegschaal gezet, en met een scanner wordt geregistreerd welke werknemer verantwoordelijk is voor de bak en het gewicht. Deze gegevens kunnen uitgelezen worden en worden door de computer rechtstreeks in een loonadministratie-programma gezet. Zo krijgt de werknemer precies uitbetaald voor wat hij geplukt heeft! Daarnaast kan het programma zelfstandig waarschuwingen geven als een werknemer veelvuldig naast het streefgewicht van een bak aardbeien zit. 

Rooien:

Het rooien gebeurd met een basrijs rooimachine voor achter de tractor. De maaier vóórop de tractor versnippert een deel van het overbodige blad, de rooier werpt met een schudblad de plant via een transportband in kuubskisten op een wagen. Met dit systeem kunnen per uur circa 10.000 planten gerooid worden.

Handige links